Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca


Spaghetti alla puttanesca finns i många varianter. Här är en i Lazio-stil, från Wikibooks (där det intressant nog pågår ett litet mini-redigeringskrig om hur mycket vatten pasta egentligen behöver koka i...).

Ingredienser

För 4 personer


Det här receptet är hämtat från Cookbook på engelska Wikibooks, se listan över författare.
  1. Lägg smör, olja, vitlök och ansjovis i en stekpanna. Mosa ansjovisen.
  2. Häll i hackade oliver, tomater, kapris och chili
  3. Tillsätt ett par nypor salt och låt koka på hög värme under omrörning.
  4. Koka spagettin i saltat vatten.
  5. Lägg pastan i tallrikar, häll såsen ovanpå och toppa med lite persilja.
  6. Rör om i tallrikarna och servera genast.



Senast uppdaterad 2013-04-21 09:29

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen